Pole
FITNESS
GRATIS PROEFLES

Pole fitness

Pole fitness is een full fitness workout waarin paaldans-technieken worden gecombineerd met gogo-aerobics. Deze combinatie van krachttraining (paaltechnieken) en cardiotraining (gogo-aerobics) zorgt voor een zeer complete high-impact body workout. De oefeningen in de danspaal worden op een zeer toegankelijke wijze getraind, waardoor het voor iedere deelnemer mogelijk is de meest spectaculaire technieken uit te voeren.

Voor wie is pole fitness geschikt?

Pole fitness is geschikt voor zowel mannen en vrouwen. Het is een sport waarbij kracht, behendigheid, lenigheid en coördinatie samenkomen. Het verbetert je lichaamshouding, je verbrandt er veel calorieën mee en na wat oefening zien je moves er superelegant uit. Een sexy combinatie, toch? Daarmee houdt het wat ‘sexy’ betreft wel op. Pole fitness heeft namelijk weinig te maken met paaldansen zoals dat in clubs wordt gedaan. Denk eerder aan de discipline, power en lenigheid van turnatleten.

Hoe ziet een pole fitness training eruit?

Tijdens de training ga je onder begeleiding van een ervaren instructeur werken aan verschillende moves. Basics zijn bijvoorbeeld de brandweerman-spin en back-hook-spin. Je leert hoe je posities inneemt, hoe je bewegingen uitvoert en hoe je de kracht van je lichaam kunt inzetten om de oefeningen uit te voeren. Wanneer je meerdere moves onder de knie hebt kun je gaan werken aan een choreografie.

Pole fitness

Met text erop

Is pole fitness jouw sport?

Tijdens pole fitness worden alle spiergroepen gebruikt. Het is een vorm van krachttraining die je gehele lichaam versterkt. Daarnaast train je je lenigheid, coördinatie en souplesse. Je moet wel letterlijk tegen een stootje kunnen want tijdens het oefenen kun je wat blauwe plekken oplopen. Beschermende kleding is onhandig, want je huid zorgt voor meer grip op de paal. Het best train je in een korte broek met een hemdje en op blote voeten.