JEUGD KICKBOXEN

7 tot 10 Jaar

Kickboksen is veel meer dan een full contact vechtsport. Het is een sport waarbij motorische vaardigheden, techniek, kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, lenigheid, coördinatie en snelheid getraind worden. Jeugd kickboksen is een gave sport voor jongens en meiden met veel energie. Tijdens de les zul je af en toe flink zweten. Gelijktijdig wordt gewerkt aan teamspirit, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en zelfverdediging.

HOE ZIEN DE LESSEN

Jeugd kickboxen er bij ons uit

Jeugd kickboksen is heel divers. Het is een vecht- en verdedigingssport waar je werkt met trap- en stoottechnieken. Je gebruikt zowel je handen, armen en benen. Je leert technieken met Engelse namen als: jab, punch, sidekick, roundhousekick, axkick. We oefenen op stootzakken, maar je gaat ook sparren met een tegenstander. Een les bestaat uit een warming-up, gezamenlijke training, sparren, schaduwboksen en we trainen op reactie en snelheid. De les wordt afgesloten met stretchen (lenigheid) en een cooldown.

IS KICKBOXEN

Jouw sport?

De meeste kinderen zijn uit zichzelf al dol op stoeien. Onderdelen die bij kickboksen horen, zoals stoten en trappen, maken van nature al onderdeel uit van de bewegingsontwikkeling. Het is voor veel kinderen heel normaal om trappen, duwen en slaan in te zetten wanneer ze gefrustreerd zijn of te veel energie hebben. Daarbij kunnen grenzen overschreden worden. Jeugd kickboksen is niet alleen een geweldig sport die past bij de ontwikkeling van kinderen, maar ze leren ook richting te geven aan hun energie.

JEUGD KICKBOXEN BIJ

Fitnesscentrum Zwanenburg

Tijdens de jeugd kickboks trainingen van Fitnesscentrum Zwanenburg leren kinderen niet alleen techniek, maar ook waarden als respect, zelfbeheersing en zelfvertrouwen.

U kunt uw kind aanmelden voor een gratis proefles kickboksen (7 tot 10 jaar). Instappen kan op elk moment. Onze trainers zorgen ervoor dat uw kind zich snel thuis voelt in de groep. Neem voor het maken van een afspraak, of voor het aanvragen van meer informatie contact met ons op.