Nieuw! Strenght and Conditioning (SaC)

De volledige workout. Binnen 5 maanden uw conditie op topniveau!


SaC is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in een trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter SaC is om niet te specialiseren in een specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de SaC bewegingen te leren en een intensieve training WOD (Workout of the day) van 10 a 20 minuten. Vaak worden de resultaten van deze WOD op een whiteboard bijgehouden om een sport-/ competitie-element aan de training toe te voegen.

Gedurende de training wordt er bebruikgemaakt van barbells, dumbbells, kettebells,tractorbanden, zandzakken, touwen en pull up bars. De oefening bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen,springen, klimmen en rennen. Het doel van SaC is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

...